Sportstasker til Holbæks LykkeLiga-spillere

- Det er nogle fantastiske unger. Jeg er bare så glad hver lørdag, når vi har været ude og træne.

Michael Olander Rasmussen tog i maj 2022 initiativ til at oprette et LykkeLiga-hold under Holbæk Håndboldklub. Det er et hold for børn og unge med forskellige udviklingshandicap. Aldersmæssigt spænder de fra 6 til 22 år.

- Aldersforskellen er intet problem. Alle har noget ud af det, og de er så omsorgsfulde over for hinanden. Hvis en falder, er der straks to-tre andre henne for at trøste og hjælpe, fortæller Michael Olander Rasmussen.

LykkeLiga holdet i Holbæk har siden starten i 2022 talt omkring 20 spillere. Der er plads til flere, siger teamleder Michael Olander Rasmussen (bagest til venstre). Bare mød op lørdage kl. 10 i Holbæk Sportsby.

Nu 83 hold i Danmark
LykkeLiga er oprettet i 2017 af den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen og reklamemanden Mikael Espensen. De bor begge ved Aalborg, og begge har et barn med Downs Syndrom.

LykkeLiga har siden spredt sig ud over hele landet og tæller i dag 83 hold med 1.546 spillere og næsten 500 trænere/hjælpere. Desuden er det et vigtigt element at skabe netværk mellem forældrene.

Holbæk satte rekord første dag
LykkeLiga Holbæk var hold nummer 75. Da Michael Olander Rasmussen tog initiativet, ringede han til Rikke Nielsen og spurgte, hvad han skulle gøre.
- Rikke kom herover og var med til et informationsmøde for forældre og institutioner, og så gik vi ellers i gang. For mig ville det være en succes, hvis der kom fem til den første træning. Der kom 22. Det var helt overvældende og det hidtil største antal deltagere til den første træning i hele Danmark, fortæller Michael Olander Rasmussen.

Holdet træner en time hver lørdag formiddag i multihallen i Holbæk Sportsby. Der er fortsat omkring 20 spillere med plus 7-8 hjælpere. Der er plads til både flere spillere og hjælpere. Det er bare at møde op i Sportsbyen lørdage kl. 10.


LykkeLiga-spillerne fra Holbæk har trænet siden maj 2022 og skal til sommer med til den store turnering LykkeCup i Herning.

 

Skal med til kommunal fejring

Spillerne kommer også ud til stævner hos andre hold. I den kommende weekend er holdet med, når LykkeLiga Ishøj inviterer til Champagne Cup. Til juni skal Holbæk for første gang med til LykkeCup i Herning, hvor der kommer hold fra hele landet.

- Vi spiller under fleksible rammer, både hvad angår banestørrelse og regler. Det handler mest om at give spillerne en god oplevelse, siger Michael Olander Rasmussen.
Holdet har også kontakt med SBI – Lykkeliga i Svebølle. Også Rørvig IF har et LykkeLiga-hold – Rørvig Superstars.

Når Holbæk Kommune torsdag den 25. januar hylder årets mestre og hverdagsmestre vil LykkeLiga-holdet repræsentere Holbæk Håndboldklub for at vise, at sport er andet og mere end at vinde.


Til årets første træning mødte Gitte Egemar (bagest til højre) op med sportstasker fra Dragsholm Sparekasse til alle spillerne på LykkeLiga Holbæk.

 

Sportstasker til alle spillerne

Ved årets første træning mødte afdelingsdirektør Gitte Egemar, Dragsholm Sparekasse, op med gaver til alle spillerne – nemlig 20 flotte sportstasker.

- Vi vil gerne støtte lokale ildsjæle, og LykkeLiga er i den grad et prisværdigt initiativ. Det er fantastisk at se den glæde og omsorg, som børnene og de unge udstråler inde på håndboldbanen, sagde Gitte Egemar, da hun overrakte holdet taskerne efter træningen.Michael Olander Rasmussen glæder sig over det fællesskab, som LykkeLiga udgør – og over, hvordan spillerne har udviklet sig siden første træning i maj 2022.

 

Læs mere om lykkeliga.dk