25 år med Dragsholm Sparekasse i Kalundborg

Fredag den 8. december markerer vi, at Dragsholm Sparekasse i 25 år har haft afdeling i Bredgade 45, Kalundborg.

I 1998 åbnede Sparekassen med fire medarbejdere, men en god tilgang af private og erhvervskunder betyder, at afdelingen i dag tæller ti medarbejdere med afdelingsdirektør Thomas Levy Nielsen i spidsen.

- Sparekassen var for 25 år siden på udkig efter et godt sted til at udvikle sit markedsområde og fik hurtigt analyseret sig frem til, at Kalundborg var stedet, fortæller Thomas Levy Nielsen, som selv stammer fra Kalundborg.

Vi er lokalt engageret
Dengang vurderede Sparekassen, at der i en by af Kalundborgs størrelse og med et blomstrende erhvervsliv måtte være plads til et pengeinstitut mere foruden de fire daværende. Det holdt stik i en sådan grad, at der løbende er kommet både erhvervs- og privatkunder til.

- Vi har opbygget en kundebase, som vi er meget tilfredse med. Vi tænker, at kunderne er tiltrukket af vores tilgængelighed, produkter og rådgivning – og fremfor alt nærheden. Vi er et pengeinstitut, der gerne vil være en del af det lokale liv. Vi bor her alle og er aktive i lokalsamfundet. Det tiltaler mange kunder, fornemmer Thomas Levy Nielsen, som i sin fritid træner et drengehold i Raklev GI.

Lagt sammen med to lokale sparekasser
To gange i løbet af de 25 år har Sparekassen været aktiv i sammenlægninger med andre lokale sparekasser. I 2012 søgte Sparekassen for Arts Herred – stiftet i 1879 i Rørby – fusion. I 2017 var det Refsnæs Sparekasse i Ulstrup, hvor Dragsholm Sparekasse overtog aktiviteterne.

- Det er ”kun” 25 år, vi fejrer nu. Men da Refsnæs Sparekasse er fra 1877, har vi alligevel 146 års historie som pengeinstitut i Kalundborgområdet bag os. Og det er meget positivt, at vi har fastholdt både eksisterende kunder og tiltrukket nye fra de lokalområder, hvor de to sparekasser lå, bemærker Thomas Levy Nielsen.

Væksten er fortsat
Hvad angår fremtiden, ser afdelingsdirektøren optimistisk på, at Dragsholm Sparekasse vil holde trit med den vækst og udvikling, som præger Kalundborg i disse år.

- Alt tyder på fortsat fremgang for afdelingen. Området nyder godt af stor tilflytning af indbyggere og virksomheder, små som store. Vi føler os rigtig godt gearet til at kunne betjene endnu flere kunder. Målt på antal medarbejdere er vi et af byens største pengeinstitutter. Vi har på det seneste formået at tiltrække nogle stærke profiler, så vi står med et særdeles kompetent team til at hjælpe nuværende og nye kunder, fastslår Thomas Levy Nielsen.

Holbæk Amts Venstreblads omtale af åbningen for 25 år siden. Dengang med vores nuværende formuechef Jan Søegaard som filialchef. 


Kom til julehygge fredag den 8. december

De første 25 år i Kalundborg fejrer Sparekassen med en event fredag den 8. december kl. 14-16 med julehygge, konkurrencer og servering af mad og drikke. Det foregår uden for afdelingen på P-pladsen i Bredgade.