Jesper Olsen, EDC Kalundborg

I Kalundborg får du meget hus for pengene

Den udvikling, som Novo Nordisk skaber i Kalundborg i disse år, giver også optur på det lokale boligmarked. Men stadig ligger huspriserne i Kalundborg noget under niveauet i andre større byer på Vestsjælland.

- Du får meget for pengene her, hvis vi sammenligner med byer som Slagelse og Holbæk, fastslår Jesper Olsen, indehaver af EDC-butikken i Kalundborg. Men niveauet stiger, både i byen og i oplandet. Hvis du vil bo i en af de mindre byer og bruge 10-15 minutter på transport, kan du stadig få rigtig mange kvadratmeter for dine penge.

Brug for nye parcelhuse
Især villaer og rækkehuse er efterspurgt. I den forbindelse håber Jesper Olsen på et politisk holdningsskift i Kalundborg, hvor tendensen er, at kommunen sælger nye udstykninger til investorer, som så opfører lejeboliger.
- Det kan give en skæv udvikling, hvis det fortsætter. Jeg erkender, at der er stor interesse for leje- og andelsboliger, men området trænger altså til, at der også kommer nogle nye parcelhuse. Især til de mange børnefamilier, som glædeligvis gerne vil flytte til Kalundborg i disse år.

Nyt forretningsben: Projektudlejning
Normalt er udlejning ikke et forretningsområde for en ejendomsmægler. Men Jesper Olsen er i år gået i samarbejde med AP Pension om projektudlejning. Hans butik står for at udleje de 97 boliger, Munkesøhuse, som pensionsselskabet nu får opført.
- Det er et helt nyt område for os, men det går ganske forrygende, Selv om boligerne først er klar til indflytning i sommeren 2024, har vi på de to første måneder udlejet omtrent halvdelen, oplyser Jesper Olsen.

 


Jesper Olsen sprang fra bankverdenen til mæglerbranchen i 1995 og blev selvstændig i 2005 med EDC-butik i Kalundborg.

Fra bankmand til ejendomsmægler
Han er uddannet i bankverdenen, men skiftede i 1995 til mæglerbranchen. I 2005 blev han medindehaver – og siden eneejer – af EDC i Kalundborg, en af de 235 butikker i EDC-kæden. Dermed fik han opfyldt en gammel drøm om at være selvstændig.

- Og det har jeg ikke fortrudt. Det er en spændende og lidt uforudsigelig branche, hvor du skal være fleksibel og kunne tage hurtige beslutninger. Her er op- og nedture. Lige nu er vi på optur, fordi der er så rivende en udvikling i Kalundborg.

- Men et godt marked er også med til at øge konkurrencen, så det handler om at gøre sig fortjent til kundernes tillid. Den opnår vi ved at gøre os umage og at behandle folk ordentligt. Vi lever at af sælge mursten, men det handler i mindst lige så høj grad om mennesker, siger Jesper Olsen.

 


Ejendomsmarkedet i Kalundborgområdet er på optur, ifølge Jesper Olsen.


Kunde i Sparekassen
Både privat og med sin forretning er han kunde i Dragsholm Sparekasse.
- Jeg har en god dialog med afdelingen her i Kalundborg. Tilgængeligheden og den personlige kontakt betyder meget for mig.
- Dragsholm Sparekasse og min butik minder faktisk meget om hinanden; vi er ikke kæmpestore, men lokalt forankrede og med vægt på den personlige betjening. Det kan jeg selv lide – og det kan kunderne også, lyder det fra Jesper Olsen.


Foruden Jesper Olsen består butikken af mæglerne Nanna Trebbien og Bodil Holmegaard, trainee Malthe Nielsen og administrativ medarbejder Mie Olsen.


https://www.edc.dk/ejendomsmaegler/kalundborg/jesper-olsen/