Jyderup-festival overgik sig selv

Danish Outdoor Festival satte ny deltagerrekord med ca. 26.000 gæster, anslår arrangørerne.
Trængslen var stor i Jyderup i weekenden. Både i byen, men allermest i Drivsåtskoven, hvor den 11. Danish Outdoor Festival blev afviklet. Arrangørerne – Outsite, Eventyrsport og Friluftsland – anslår, at op mod 26.000 gæster var på besøg i løbet af de tre dage. Det er en fordobling i forhold til 2023.

Sammen med Sparinvest stod Dragsholm Sparekasse for et af festivalens hovedsponsorater. Sammen med Danish Outdoor Festival valgte vi at lade vores bidrag komme især de mange frivillige til gode – i form af veste, forplejning og camp.

Tak til de frivillige og Jyderup
Michella Schack havde som sekretariatsleder nogle ekstremt travle døgn i Jyderup, men var bagefter klar til at lade de mange frivillige få æren for den succesfulde afvikling, der ellers blev udfordret af fredagens kraftige regn.

- De frivillige har lagt utallige timer og kræfter i festivalen. Det gælder ikke kun de frivillige på festivalpladsen, men også de frivillige i lokalsamfundet og ikke mindst Jyderup Boldklub. Der er også grund til at takke alle de lokale virksomheder, som stod på pletten, så snart der blev ringet eller råbt ’hjælp’, når en fastkørt bil skulle hjælpes fri. Også tak til Dragsholm Sparekasse for at støtte de frivillige og sætte fokus på det lokale, bemærker Michella Schack.

Europas største
Danish Outdoor Festival er den største af sin slags i Europa. Der var mere end 80 udstillere med salg, foredrag og aktiviteter inden for grej, madlavning på bål, friluftsliv, håndværk, telte, camping, mountainbike, fiskeri, kajak, kano, wellness og mange andre udendørs aktiviteter.

Danish Outdoor Festival blev også holdt i Jyderup i 2023, og der er indgået aftale med Holbæk Kommune, at festivalen også i 2025 og 2026 får adresse på arealerne i Jyderup.

Weekendens store besøgstal smittede også af på det lokale butiksliv, som havde nogle travle dage.


Michella Schack i snak med nogle af festivalens frivillige.Sammen med Sparinvest var Dragsholm Sparekasse en af festivalens hovedsponsorer og benyttede samtidig lejligheden til at slå et slag for vores kommende mødecenter i Jyderup.


Skarresø var naturligvis også et aktivt element i Outdoor-festivalen.