31. oktober er fristen hvis du vil ændre dit Totalkreditlån med rentetilpasning

Er du en af de 14.000 boligejere i Totalkredit, der skal have ny rente på dit F3- eller F5-lån fra 1. januar 2024, eller er du en af de 6.000 boligejere i Totalkredit, som skal have nyt rentetillæg på dit F-kort-lån fra 1. januar 2024, er der god grund til at læse med her.

Hvis du har F3- eller F5-lån
Renterne er steget markant siden begyndelsen af 2022, og det får betydning for flere boligejere med tilpasningslån, når deres 3- eller 5-årige rente udløber og derfor skal fastsættes på ny. Cirka 14.000 boligejere i Totalkredit har udsigt til at skulle betale mere i ydelse, når deres F3- eller F5-lån får ny rente 1. januar 2024.

Fristen for at ændre lån er 31. oktober
Når dit lån skal have ny rente, er det oplagt at overveje, om lånet passer bedst til dig og din økonomi. Det er nemlig langt det nemmeste og billigste tidspunkt, hvis du ønsker at ændre lånet.

Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Så får du automatisk en ny rente 1. januar. Ønsker du omvendt at ændre på dit lån – eller er du i tvivl – så tag fat i din rådgiver i Sparekassen i god tid inden 31. oktober, der er fristen for at ændre dit lån.

Højere ydelse efter nytår
Renterne er i dag højere, end de var, da du sidst fik rentetilpasset dit lån for tre eller fem år siden. I øjeblikket ser det ud til, at både F3- og F5-renten bliver 3,7%, hvilket er op til 4 procentpoint højere end den rente, der gælder for lånene i øjeblikket. Det betyder, at der skal sættes flere penge af i dit månedlige budget til at betale den højere ydelse på dit boliglån.

Fast rente eller endnu kortere rentebinding?
Du kan overveje at øge din rentebinding og lægge lånet om til et fastforrentet lån. Renten er ganske vist højere, end det vi forventer, at F3- og F5-renten lander på, men så kender du din rente i al den tid, du har lånet. Det kan være noget for dig, hvis den seneste tid rentestigninger har gjort dig nervøs for yderligere rentestigninger.

Du kan også forkorte din rentebinding, hvis du tror på, at renterne falder tilbage inden for en kort årrække. Så skal du blot være forberedt på, at renten kan stige yderligere de kommende år.

Hvis du har F-kort-lån
Også på F-kort-lån er renterne steget markant siden begyndelsen af 2022. Den gode nyhed er, at der formentlig ikke kommer flere store rentestigninger på F-kort-lån. Men det er desværre ikke helt slut, fordi rentetillægget kommer til at blive lidt højere fra nytår.
Renten på F-kort-lån består af to dele: 1) et rentetillæg og 2) en variabel rente, der kan ændres hvert halve år og følger en 6-måneders markedsrente. Dit lån skal 1. januar både have nyt rentetillæg og en ny variabel rente.

Vi forventer, at det rentetillæg, du skal betale, bliver højere. Hidtil har dit rentetillæg været 0,32 procentpoint, men det ser ud til at blive 0,55 procentpoint fra 1. januar, hvilket gør dit lån lidt dyrere. Med de renter, der er i markedet i øjeblikket og som F-kort-lån følger, stiger din samlede rente fra knap 4% til 4,3%.

Fristen for at ændre lån er 31. oktober
Er du tilfreds med det lån, du har, behøver du ikke gøre noget. Ønsker du at ændre dit lån – eller er du i tvivl – så tag fat i din rådgiver i Sparekassen i god tid inden 31. oktober, der er fristen for at ændre.