Iben og Allan Brandstrup

Dejligt at rådgiveren ser på helheden – og ikke kun på tallene

Siden 2015 har Iben og Allan Brandstrup drevet Ørsted Ørredvand ved Viby Sj. Stedet blev etableret i 1992 som en put & take sø og ni hullers golfbane af hendes forældre, Birgitte og Jan Brandstrup.
Siden har den nye generation omlagt golfbanen til en 18 hullers fodboldgolfbane, der går for at være Sjællands bedste, plus en ni hullers familiebane til både fodboldgolf og krolf.

Fodboldgolf er i vækst
- Fiskesøen er stadig kernen i forretningen, fortæller Iben. Men de mange faciliteter udenom gør os ret unikke. Der er vel kun en håndfuld i den klasse her i Danmark. Vi prøver at tiltrække hele familien og har derfor også en børnesø. Flere firmaer bruger os også til kunde- eller medarbejderevents.

Fodboldgolfen i Ørsted er i god vækst, men det er også en af landets bedste baner. I 2022 blev DM afviklet her.


Fodboldgolf er blevet en succes for Iben og Allan Brandstrup, som lige nu planlægger endnu en 18 hullers bane, så VM i fodboldgolf kan afvikles i Ørsted.

Alle skal helst fange 1-2 fisk
For at være en attraktiv put & take sø, skal der være godt med fisk hver dag. Ørsted Ørredvand sætter ud flere gange om dagen og bruger på et år ca. 30 ton fisk.

Allan: - Vi vil gerne have, at alle får fanget 1-2 fisk. Derfor skal vi sikre, at der altid er et passende antal i søen. Det er også en tillidssag, at vores gæster ved, at her er der gode chancer for fangst – uden at det bliver for nemt. Det skal ikke være sådan, at du absolut fanger noget. Du skal se fiskeriet som en del af oplevelsen af at være her.


En fiskestang i hånden i stedet for mobiltelefonen – ren afstresning.

Det skulle blive i familien
Det lå ikke i kortene, at parret skulle overtage stedet, da hendes forældre ville afhænde det i 2015. De havde gang i hver deres forretning som frisør og piercer og boede i Vig.

- Den tanke havde vi ikke tænkt. Men vi havde hjulpet meget til hernede og pludselig føltes det bare forkert, hvis nogle andre skulle drive det videre, fortæller Iben.

Ejerskabet betød også, at parret og deres to små børn skulle flytte. Men der var lige et hus i Vig, der var svært at sælge på det tidspunkt. De forhold passede ikke ind i skemaet hos parrets bank, men en revisor foreslog dem at tage fat i Dragsholm Sparekasse. Det skift har de ikke fortrudt.

Du er ikke kun et nummer
- Det er bare skønt, at de ved, hvem du er, når du ringer. I den gamle bank var det helt tilfældigt, hvem du landede hos, og så kunne du starte forfra hver gang. De kendte os ikke. I Sparekassen kan vi altid ringe direkte til vores rådgiver. Og er Flemming der ikke, er der en anden, som tager telefonen og ved, hvem vi er, siger Iben.

Allan tilføjer: - Flemming er god til at sige, hvad han mener, men også til at lytte. Vi har en god personlig relation. Det er rart med et pengeinstitut, hvor det ikke kun handler om tallene, men at de også ser på helheden og mennesket.


Anlægget omfatter også ni hytter til udlejning, camping- og autocampingplads, kiosk med salg af mad og drikkevarer foruden en velassorteret grejbutik til de mange lystfiskere, som kommer forbi.


Det er ikke ørreder alt sammen hos Ørsted Ørredvand. En beluga stør på 75 kg kan også komme på krogen – ligesom karper, ål og andre stør.


https://www.fisk-golf.dk/da/