Falske e-mails i omløb

Dragsholm Sparekasse viderebringer hermed en advarsel vi har modtaget omkring falske e-mails typisk rettet mod foreninger:

Politiet ser i øjeblikket en kraftig stigning i antallet af bedrageriforsøg mod foreninger og klubber i Danmark. Bedragerierne har blandt andet ramt sportsklubber, ejerforeninger og menighedsråd, der har det til fælles, at de på deres hjemmesider har frit tilgængelige oplysninger om formand og kasserer – herunder deres e-mailadresser.

Kassererne i de ramte foreninger har fra bedragerne modtaget en e-mail, der fremstår som kommende fra foreningens formand, indeholdende en anmodning om overførelse af penge til en bank i eksempelvis Storbritannien.

Her ses et eksempel på en e-mail fremsendt i forbindelse med et bedrageriforsøg:

”Hej Ole,
Jeg har brug for dig til at udbetale 4570 EUR til en modtager i Storbritannien i dag. Hvad bankoplysninger har du brug for at behandle betalingen?
Hilsen Majbritt”

Politiet anbefaler, at foreninger i tilfælde af modtagelse af lignende e-mails søger bekræftelse på e-mailens autenticitet gennem kontakt til formanden – eventuelt ved at videresende e-mailen til formandens e-mailadresse.

Ved besvarelse af e-mailen indledes en dialog med bedragerne og ikke den påståede afsender, hvorfor denne handling frarådes til bekræftelse af e-mailens autenticitet.

Comments are closed.